Fransa Kısa Süreli Kalış - Bilim Adamları için Vize

Araştırmacı öğretmen faaliyeti icra etmek veya araştırmalarını Fransa'da gerçekleştirmek için Fransa'ya seyahat etmek isteyen kabul protokolü sahibi yabancıların durumu ile ilgili bilgi verir.
KISA SÜRELİ SCHENGEN VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER LİSTESİ
KABUL PROTOKOLÜ SAHİBİ BİLİM ADAMLARI
(Araştırmacılar veya araştırmacı öğretmenler)
GEREKLİ BELGELER: DİKKAT
Dikkatlice ve tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış Schengen formu. Schengen formun 3. sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır.
Pasaportun aslı.
Varsa, pasaporttaki vizeli ve mühürlü tüm sayfaların fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş, beyaz fonlu iki (2) vesikalık fotoğraf
Bir kabul protokolü (örneği ektedir):
yetkili bir kurum tarafından verilmelidir, bu kurum vize talep eden kişinin Fransa'daki seyahatini ve kendi ülkesine geri dönüşünü karşılayacak kaynaklara sahip olduğunu teyit etmelidir ve protokol sahibinin seyahati süresince karşılayan kurum bünyesinde gerçekleştireceği araştırma veya eğitim çalışmaları sırasında meydana gelebilecek kazalara karşı bir sigorta ve sağlık sigortasından yararlanmasını sağlamalıdır.
davet eden kuruluşun sorumlusu tarafından imzalanmalı ve bu kurumun kaşesini taşımalıdır; ilgili kaymakamlığın kaşesi de bulunmalıdır.
Bu vize ücretsizdir. Servis ücreti olarak 26 € (bu ücret vize reddedilse de iade edilmez).
DİKKAT
İstenilen belgeler yeni olmalıdır (3 aydan daha yeni)
Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır.
Bunların dışında ek belgeler de istenilebilir.
SCHENGEN YÖNETMELİĞİ UYARINCA, İSTENİLEN BİR VEYA DAHA FAZLA EVRAĞIN EKSİK OLMASI DURUMUNDA, VİZENİN REDDEDİLMESİ MÜMKÜNDÜR.
Kısa süreli vize taleplerini işleme süresi:
Türk pasaportu sahipleri veya Türkiye'de oturma izni sahibi yabancılar (aşağıdaki uyruklar hariç) için 72 saat
Türkiye'de oturma iznine sahip olmayan diğer yabancılar için 7 ile 10 gün arası
Aşağıdaki pasaport sahipleri için 15 gün: Afganistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Myanmar, Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Mısır, Endonezya, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Filistin, Filipinler, Mülteciler, Ruanda, Somali, Sudan, Suriye, Vietnam, Yemen, Zimbabwe.
Konsolosluk tarafından talep edilecek görüşmeler nedeniyle, Türk vatandaşları da dahil, herkes için süreler daha uzun olabilir.
Unutmayın, Başkonsolosluk vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep edenleri konsolosluk görevlisi ile kişisel görüşmeye çağırabilir. Fransa Başkonsolosluğu, dosya işlerken başka doğrulayıcı belgeleri talep etme hakkını saklı tutar.
Vize talep edenlerin, bu sitede verilen bilgileri dikkatlice okumalarını rica ederiz. Bu bilgiler, dosyanızı olabildiğince doğru hazırlamanıza yardımcı olur, bu da dosyanızın eksik olması veya işlemlerin uzaması riskini ortadan kaldırır.